Откъс от едно интересно предаване, излъчено през 2016-та година по телевизионният канал БНТ 2, с учатието на Иво Тачев и Цветан Остромски.

Submitted by Карлито on Вт., 06/04/2024 - 22:08
Форуми

Откъс от едно интересно предаване, излъчено през 2016-та година по телевизионният канал БНТ 2, с учатието на Иво Тачев и Цветан Остромски.

 

          Тези дни, ровейки се из интернет пространството, за публикувани в него интересни материали за пещерното дело и спелеологията, съвсем случайно попаднах на един видеоклип на БНТ, озаглавен „Къде любителите на пещерния туризъм могат да практикуват хобито си“, излъчен по БНТ 2 на 21.03.2016 година, в предаването „Добро утро с БНТ 2“. Веднага го пуснах да го изгледам и с огромна изненада установих, че гости в предаването са Иво Тачев и Цветан Остромски.  Тук ще цитирам публикуваният под видеото текст, а откъса от предаването, в което те участват и касае спелеологията, можете сами да видите на следният линк, тъй като няма как да изтегля и кача въпросният клип в сайта:

https://bnt.bg/bg/a/kade-lyubitelite-na-peshterniya-turizam-mogat-da-praktikuvat-hobito-si?page=36

„…Къде любителите на пещерния туризъм могат да практикуват хобито си.

Предаване: Добро утро с БНТ 2, 21.03.2016

Къде любителите на пещерния туризъм могат да практикуват хобито си? Събеседници в студиото са Иво Тачев, инструктор по спелеология и Цветан Остромски, спелеолог и спасител,член на УС на Българската федерация по спелеология. Те показват в студиото част от задължителното оборудване при влизане в пещера. Разговорът включва темите: доколко е популярен пещерният туризъм, туризъм ли е сезонният туризъм, трябва ли предварителна подготовка, какви курсове се провеждат по туризъм. …“

          А ето и два скрийншота от предаването:

          Публикувам го на сайта на П.К.“Искър“-София, защото вярвам, че това видео трябва да се съхрани занапред и най-важното, да бъде достъпно за всеки, който иска да го изгледа.

          Автор на публикацията в сайта на клуба: Стефан Карлов